Hoogwoud – Sam van der Hilst en Mara Slippens, beide turnsters van turncentrum TopTurnen West uit Hoogwoud, hebben afgelopen week te horen gekregen dat zij zijn opgenomen in de JOS (Jong Oranje Selectie) van de KNGU.

Bijzonder seizoen
Gezien het feit dat er dit seizoen geen wedstrijden zijn geweest en in het begin van de COVID-19 periode er ook geen trainingen mogelijk waren in de eigen turnhal, hebben de dames zich via thuis training en omwegen in aangewezen trainingsaccommodaties in Amsterdam en Haarlem verder kunnen ontwikkelen. Gelukkig mochten zij medio juni weer in hun vertrouwde omgeving in Hoogwoud trainen voor een seizoen zonder wedstrijden doelen.

Nationale instroom test (NIT)
Het enige doel wat overeind bleef dit seizoen was de deelname aan de NIT, de nationale instroom test, dit jaar gehouden in een COVID-proof omgeving in Amsterdam op 13 november. Onder begeleiding van trainster Monique Zwarthoed hebben zij daar voldaan aan de limieten die gesteld zijn om zich te plaatsen voor de JOS.

JOS
De JOS bestaat uit Nederlands beste junioren turnsters vanuit het hele land die gedurende het seizoen meerdere momenten met elkaar samen komen. Vanaf 1 januari 2021 zal niet alleen Mara maar ook Sam zich bij deze selectie toevoegen. Een mooi resultaat in een memorabel jaar.