Mara Slippens Nederlands kampioene

29 jun 2022

TopTurnen West neemt 3 medailles mee naar huis

Hoogwoud – Mara Slippens (Spanbroek) en Sam van der Hilst (Nieuwe Niedorp) beide turnend bij TopTurnen West deden afgelopen weekend mee aan het Nederlands Kampioenschap turnen in AHOY Rotterdam. Voor de turnsters was dit het debuut bij de eredivisie senioren waar ze sinds dit jaar in uitkomen.

Mooi debuut op de meerkamp
Op zaterdag werd eerst de meerkamp geturnd, een wedstrijd over de toestellen sprong, balk, vloer en brug. Van elke toestel gingen de beste 6 door naar de toestelfinales van zondag. De wedstrijd werd gewonnen door Naomi Visser voor Tisha Volleman en Shadé van Oorschot. Mara eindigde hierbij op een knappe 6e plaats en Sam sloot het toernooi af op een mooie 10e plaats. Zowel Sam als Mara wisten finale plekken te behalen op brug en sprong.

Nederlands kampioene op sprong
Tijdens de sprong finales, waarbij het gemiddelde over twee sprongen wordt genomen, turnde beide dames mooie combinaties wat resulteerde in een bronzen medaille voor Sam en wist Mara met haar beide sprongen Nederlands kampioene te worden. Trainster Monique Zwarthoed was dan ook in haar nopjes met dit mooie resultaat voor TopTurnen West.

Nog een keer brons
Dat het voor iedereen een NK was bleek tijdens de finale op het toestel brug waarbij elk foutje doortelt in de einduitslag. Mara en Sam turnde hun oefening goed en stabiel wat voor Mara een bronzen medaille opleverde en voor Sam een 5e plaats inhield. Het punten verschil tussen plek 3 en 6 was minder dan 0.3 punt wat laat zien hoe dicht het allemaal bij elkaar zat.